Hogyan kaphatok segítséget?

A 06/80-20-55-20 számú segélytelefonnál az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szakképzett munkatársai ülnek, akik a nap 24 órájában várják a kapcsolati erőszakkal emberkereskedelemmel kapcsolatos hívásokat.

Ha egyéb lehetőségek helyett az áldozat elhelyezése válik szükségessé, erre a krízisotthonokban van lehetőség. Ezek titkos intézmények, 28 napos elhelyezésre van mód, ami indokolt esetben, maximum további 28 nappal meghosszabbítható, mely során a szükséges ellátást díjtalanul biztosítják. A gondozás során a krízisotthon szakemberei segítik a rászorulót a probléma hosszabb távú, biztonságos megoldásában, kapcsolatot tartanak az illetékes családsegítő és gyermekjóléti szolgálat/központ családsegítőjével, esetmenedzserével.

Amennyiben sikerül férőhelyet biztosítani, a segítséget kérőnek önállóan, saját költségen kell eljutnia az ország területén található krízisotthonok valamelyikébe az intézmény munkatársával megbeszéltek szerint, a szállításban sajnos nem tudunk segíteni. Ha a bántalmazottnak nincs saját mobil telefonja, akkor a krízisotthon munkatársa az illetékes családsegítő és/vagy gyermekjóléti szolgálat segítségével állapodik meg vele az krízisotthonba való eljutás részleteiről. Amennyiben szükséges, a menekítéshez a rendőrség közreműködését is igénybe lehet venni a krízisotthoni elhelyezés során.

06/80-20-55-20 – A BÁNTALMAZOTTAK SEGÉLYVONALA

Telefonszolgálatunk az ország egész területéről, éjjel-nappal, ingyenesen, vezetékes vagy mobil hálózatról is hívható.

f
OKIT Logó

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat
Magyarországról ingyenesen hívható segélyvonal

06-80-20-55-20

| E-mail:
OKIT
Grafika: Brandcontrol